Veletrhy GO a REGIONTOUR přivítají rekordní počet vystavovatelů

Brno, 14. ledna 2015 - Nejvýznamnější veletrhy cestovního ruchu v České republice GO a REGIONTOUR se na brněnském výstavišti uskuteční od 15. do 18. ledna. Příležitost oslovit 30 tisíc návštěvníků využilo 983 firem z 22 zemí, které seznámí s horkými novinkami pro letošní turistickou sezonu. Od pátku do neděle je pro návštěvníky připravena komplexní prezentace možností trávení volného času, jejíž součástí je gastronomický festival, řemeslný jarmark, cyklistická vesnička a mnoho dalšího.

regiontour250

REGIONTOUR se letos představuje v novém formátu zdůrazňujícím spolupráci a nabídku států Visegrádské čtyřky v oblasti cestovního ruchu a rozvoje turistiky v příhraničních regionech. Partnerskou zemí veletrhu se poprvé stalo Maďarsko, které svou prezentaci staví na tradičních silných stránkách své turistické nabídky - lázeňství a gastronomii. V maďarské expozici nebudou chybět zástupci lázní a hotelů ze západního Zadunají, tedy z oblasti, která má k České republice geograficky nejblíže a je atraktivní velkým množstvím termálních pramenů. Návštěvníci poznají také autentickou chuť maďarské kuchyně prostřednictvím klobás a dalších typických specialit.

Základem nabídky veletrhu REGIONTOUR ovšem zůstávají turistická lákadla v českých a moravských regionech. Tradičně výstavním expozicím v pavilonu P bude vévodit rozsáhlý pódiový program folklórních, tanečních, hudebních a dalších vystoupení, kde jednotlivé turistické regiony dostanou prostor k živé prezentaci. Smyslem není jen pobavit návštěvníky a přitáhnout jejich pozornost, ale také zprostředkovat jim autentické informace a zážitky, které internet nenabídne. Na pódiu budou zároveň vyhlášeny výsledky soutěže Velká cena cestovního ruchu a v pátek tu proběhnou soutěže o královnu regionů REGION REGINA 2015 a o nejlepší turistický produkt PROFI GO 2015.

Veletržní cestování samozřejmě zamíří i daleko za hranice V4 a v sousedním pavilonu F veletrh GO pozve i na velmi exotická místa. Nováčkem je zde například Ghanská národní turistická centrála, která představí přírodní, kulturní i historické krásy této západoafrické země. Pátek 16. ledna bude na ghanském stánku Dnem čokolády s ochutnávkou prémiových výrobků z kakaa bez umělých přísad, pravděpodobně těch nejlepších na světě. Opět se zde otevřou hned dvě pódia s doprovodným programem, který atraktivním způsobem přiblíží vybrané outgoingové destinace českých turistů. Na pódiu při vstupu od pavilonu V návštěvníky osloví Asociace českých cestovních kanceláří a agentur s pestrým pásmem prezentací, kde se vystřídají například Národní turistický úřad Dominikánské republiky, Muzeum Karla Zemana v Praze nebo cestování hotelbusem s Pangeo tours do Islandu, Mexika i k Viktoriiným vodopádům. Pódium v centru pavilonu F bude patřit doprovodnému programu Pod křídly Asociace cestovních kanceláří ČR, s nímž se návštěvníci vypraví obdivovat například krásy Chorvatska či Řecka a seznámí se s výhodami dovolené pro zralý věk.
Mezi vystavovateli, kteří návštěvníkům představí téměř 100 destinací, jsou například Kovotour Plus,  America Tours, CK Atis, CK - Valaška, Pangeo Tours, Zabloudil Xtrem, CK Victoria, LIVINGSTONE, aj. Mezi nováčky na veletrhu budou patřit Aleš Morávek – NAVIGATOUR, Bellatrix s.r.l. - Parc Hotels Italia, CARE style s.r.o., Kourosh siyahat tour&travel co., MINISTERIE DE LA CULTURE ET DE LA FRANCOPHONIE, Mission Peak Travels & Trekking.

Pravá chuť regionů
Již potřetí proběhne gastronomický festival RegFoodFest. „Cestovatelská“ restaurace nabídne speciality z různých českých a moravských krajů, ale také ze zahraničních kuchyní. Na více než dvaceti stáncích zároveň lze ochutnat a zakoupit oceněné regionální potraviny z jižní Moravy a dalších pěti krajů. Každý produkt zde má konkrétní původ a zpravidla je prezentován přímo majitelem firmy, ať už jde o pekárnu, uzenářství či rodinnou farmu.

Velký prostor bude rovněž věnován prezentaci pivovarů v rámci pivovarských odborných soutěží pod značkou PIVEX. Soutěžní zóna PIVEX nabídne ochutnávky několika druhů piva z českých a moravských pivovarů. Součástí festivalu jsou také projekty Vína z Čech a Moravy a Svět kávy. Při této příležitosti na výstavišti proběhne finále 21. ročníku soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup, která je zároveň Mezinárodním mistrovstvím České republiky mladých kuchařů, cukrářů a číšníků. Nejlepší žáci těchto oborů z více než 40 odborných škol budou po tři dny měřit své síly přímo před zraky návštěvníků veletrhů cestovního ruchu. V neděli na Gastro Junior Brno naváže prezentace Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Tři různá menu zaměřená na českou regionální gastronomii a přípravou z regionálních surovin nabídne Ondřej Slanina z oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci a Pavlína Berzsiová, viceprezidentka AKC ČR.

Sportovci, pozor!
Na své si přijdou také sportovci a vyznavači aktivního životního stylu. Nabídka pro cykloturistiku se přehledně soustředí zejména do expozice „Cykloturistika nejen v regionech ČR“. Zde se návštěvníci seznámí  s novinkami v oblasti cyklotras, cyklostezek a doprovodných služeb a jak napovídá již název expozice, cykloturistická přehlídka tentokrát překročí hranice České republiky a zahrne i příhraniční regiony sousedních zemí. Navíc nebudou chybět ani samotná kola, oblečení, doplňky, speciální nabídky cestovních kanceláří a mnoho dalšího.

Nabídku doplní prezentace elektrokol v pavilonu F jako rostoucího trendu dopravy i turistiky.
Kdo dává přednost dovolené na vodě, může si vybrat z nabídky charterových společností, lodí a sportovních člunů, ale také doplňků a vybavení pro jachting, potápění i další vodní sporty. V prezentaci aktivní dovolené samozřejmě nebudou chybět ani golfové resorty nebo novinky pro pěší turistiku, lázeňství a wellness.

Který den si vybrat k návštěvě?
Čtvrtek 15. ledna je určen odborným návštěvníkům, zatímco tradičně největší nápor veřejnosti se očekává v sobotu a neděli, kdy se zároveň odehraje nejzajímavější část doprovodného programu. Pokud má návštěvník zájem prohlédnout si expozice ve větším klidu, je lépe si k návštěvě vybrat pátek od 14 do 18 hodin nebo neděli od 10 do 16 hodin, kdy se vstupné sníží ze 170 na 80 korun.

Praktické informace pro návštěvníky:

  • 15. 1. - den pro odborníky
  • 16. – 18. 1. - dny pro veřejnost
  • 16.1. - zlevněné vstupné po 14.00 hodině (- 50 %)
  • 17.1. – doprovodný program pro rodiny s dětmi
  • 18.1. – zvýhodněné vstupné (- 50 %)

Otevírací doba:
10.00 – 18.00 hod, v neděli jen do 16.00 hod


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Zuzka 2015-01-16 14:18
Už se těším, až pochytám novou inspiraci na letošní léto!
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF