Síť nekuřáckých restaurací v Brně má již přes 100 podniků

Brno, 26. srpna 2014 - Vznik Sítě nekuřáckých restaurací v Brně iniciovala Kancelář Brno–Zdravé město Magistrátu města Brna ve snaze podpořit nekuřácké prostředí ve městě a reagovat tak na opakovaná varování odborníků o škodlivosti kouření na naše zdraví, včetně kouření pasivního.

stop koureni nekuracka restaurace

Podstatou projektu je internetová databáze sdružující již přes 100 restaurací a kaváren, jejichž vnitřní prostory jsou zcela nekuřácké. Kompletní seznam, který je pravidelně aktualizován, je umístěn na webových stránkách projektu Brno – Zdravé město zdravemesto.brno.cz, v jehož rámci je Síť nekuřáckých restaurací v Brně realizována.

Co konkrétně na webových stránkách naleznete? Databáze umožňuje vyhledávání podniků podle městských částí a typu zařízení. Nabízí rovněž informace o tom, jaké služby jednotlivá zařízení poskytují, o jejich kapacitě a otevírací době včetně přímého odkazu na webové stránky jednotlivých podniků. Zapojené restaurace jsou propagovány v médiích, na internetu a prostřednictvím řady propagačních materiálů.

Pokud zde náhodou Vaši oblíbenou restauraci nenajdete, informujte její personál o možnosti bezplatné registrace a přispějte tak k šíření povědomí o nekuřáckých podnicích v Brně. Síť nekuřáckých restaurací již inspirovala řadu dalších měst v České republice k realizaci obdobné myšlenky.

Kancelář Brno–Zdravé město MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...