Botanická zahrada vystavuje masožravé rostliny

Brno, 27. května 2011 (MEDIAFAX) - Ve sklenících Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně se od čtvrtka koná výstava masožravých rostlin. Letos jsou opravdu velmi krásné masožravé rostliny z rodu Špirlice, řekla Magdaléna Chytrá z botanické zahrady.

Masozravka

 

Výstava masožravých rostlin se koná od čtvrtka do pátku 3. června. "Rostliny nám poskytli různí pěstitelé, ale nejvíce jich máme z Prostějova," řekla Chytrá.

Ze stovek rostlin označila za nejzajímavější Špirlici. "Výjimečně jsou letos opravdu krásné, máme jich tady několik," uvedla Chytrá.

Všichni zástupci z rodu Špirlice (Sarracenia) patří mezi masožravé rostliny. Rostlina má listy v podobě speciálních lapacích orgánů, pomocí nichž chytá drobný hmyz.

Zájemci mohou výstavu navštívit denně od devíti do 18 hodin. "Dospělí platí 50 korun, důchodci a děti polovinu," sdělila Chytrá s tím, že výstava je vhodná také pro školní exkurze, pro které je k dispozici výklad o masožravých rostlinách.

Kromě prohlídky si mohou zájemci masožravé rostliny i koupit.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...