Arboretum Mendelovy univerzity o víkendu otevírá expozici exotických orchidejí

Brno, 6. března 2012 – Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně zvou o víkendu 10. až 11. března všechny své příznivce do skleníku s tropickými orchidejemi. Ty právě v tomto období kvetou a pro návštěvníky je tak v rámci Orchidejového víkendu připraven jedinečný zážitek. Expozice botanické zahrady, která získala druhé místo na mezinárodní výstavě orchidejí a tillandsií ve vídeňském Hirschstettenu, bude otevřena vždy od 10:00 do 17:00 hod. 

orchideje

Pro návštěvníky bude připraven i doplňkový prodej potřeb pro pěstitele orchidejí a poradenská služba. Z důvodu rozsáhlé rekonstrukce v centrální části zahrady je možný vstup do Botanické zahrady a arboreta pouze hlavním vchodem z třídy generála Píky (zastávka tram. č. 11 a 9, ulice Bieblova). Vstupné činí 50 Kč pro dospělé, zvýhodněné vstupné pro děti od 6 do15 let, studenty a seniory vyjde na 30 Kč. O výstavě informovala mluvčí Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.

(red), foto: Botanická zahrada a arboretum Mendelu


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...