Skleníky v Botanické zahradě obsadily citrusy a tropické rostliny

Brno, 20. října 2016 - Od 20. do 23. října se ve sklenících Botanické zahrady PřF MU na ulici Kotlářská koná ve spolupráci s pěstiteli výstava citrusů a jiných subtropických a tropických užitkových rostlin. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin. Prohlédnout si lze všechny skleníky a výstava je spojena s prodejem rostlin.

citrus citrusovnik

„Uvidíte asi 100 rostlin s převahou citrusovitých, ale k vidění budou i jiné druhy tropických a subtropických užitkových rostlin jako jsou banánovníky, kakaovníky, vavříny, rozmarýny, mučenky, kávovníky, granátová jablka, papaya a mnoho dalších druhů. K dispozici budou odborné informace o vystavovaných rostlinách i o jejich pěstování,“ uvedla vedoucí botanické zahrady Magdaléna Chytrá.

Vystavované rostliny jsou výpěstky členů klubu Citrusáři Brno pod vedením Ing. Trávníčka, který pracuje ve sklenících SVČ Lužánky, a také výpěstky zámeckého zahradnictví zámku Rájec-Jestřebí pod vedením Evžena Kopeckého, který se běžně zaměřuje na kamélie, ale pěstuje například i čajovníky a další užitkové rostliny.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...