Botanická zahrada láká na umělecké plastiky i zkamenělé rostliny

Brno, 19. září 2013 - Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty MU zahájila ve svých prostorách výstavu uměleckých děl - trojrozměrných plastik Martina Skalického a Michala Šmerala, žáků sochaře Michala Gabriela. Plastiky jsou umístěny ve venkovních i skleníkových prostorách zahrady, která je otevřena každý den od 9 do 17, o víkendu do 16 hodin. Výstava potrvá do konce září.

zkamenela-dreva-botanicka-zahrada

Další novinkou ve sklenících je doplnění expozice živých rostlin o trvalou ukázku fosilních rostlin. Prvohorní až třetihorní zkameněliny - otisky listů a kůry či zkřemenělá dřeva - jsou vystaveny ve vitríně i přímo na záhonech mezi doposud žijícími příbuznými druhy rostlin. Exponáty jsou doplněny naučným textem, který vysvětluje i podíl rostlin na vzniku fosilních paliv.

botanicka-zahrada-vystava

Zdroj a foto: PřF MU

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF