V arboretu bude k vidění výstava kosatců

Brno, 20. května 2012 – V prostorách Botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity v Brně - Černých Polích bude od pátku 25. května do pondělí 28. května 2012 otevřena výstava kosatců IRIS 2012. Vždy od 9 do 18 hodin si zde návštěvníci budou moci prohlédnout na 400 kosatců mnoha barev. O výstavě informovala tisková mluvčí univerzity Kateřina Brettschneiderová.

 

kosatec1

„Ve výstavní hale hlavní budovy a na venkovních záhonech části zahrady bude k vidění asi 400 kultivarů a semenáčů velkokvětých jednobarevných kosatců bílých, žlutých, modrých, hnědých, méně častých růžových a oranžových, ale i vícebarevných," popisuje expozici vedoucí Botanické zahrady a arboreta Tomáš Koloušek.

V pěti velkých elipsách návštěvníci uvidí průřez kultivary vysokých kosatců Iris x barbata, uspořádaných do skupin podle barev a doby vyšlechtění. Jedna elipsa je věnována sbírce kosatců, které získaly v USA Dykesovu medaili udělovanou vždy pouze jednomu kosatci za rok, a dále semenáčům a novým kultivarům od našich i světových šlechtitelů.

Po dobu výstavy bude přístupný celý areál zahrady s rozkvetlými keři a časně kvetoucími trvalkami.

foto: archiv Botanické zahrady a arboreta


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...