Festival Milujeme stromy přinese Duška i rekord v sázení stromů

Brno, 23. září 2011 – Ve dnech 20. až 28. října ožije Brno stromovým festivalem. Nadace Partnerství spolu s dalšími 26 brněnskými organizacemi a uměleckými skupinami totiž pořádá pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje jedinečný stromový festival Milujeme stromy.

Dusek

Bude plný divadla, hudby, tvůrčích dílen, seminářů, přednášek, výstav, komentovaných prohlídek parků a dalších akcí spojených se stromy. Návštěvníci festivalu se mimo jiné mohou těšit na improvizaci Jaroslava Duška s Vizitou, vyhlášení vítěze ankety Strom roku 2011, Den stromů v Lužánkách, benefiční bazárek šperků, Skorostromovou bohoslužbu i celorepublikový rekord v sázení stromů. Výtěžek festivalu bude věnován na výsadbu a ochranu stromů v ČR.

Festival o stromech a pro stromy se v Brně uskuteční již po druhé a nese poetický název Milujeme stromy. „Našim cílem je inspirovat lidi k většímu zájmu o stromy, pobavit ty, kteří mají stromy rádi, a zároveň oslavit Den stromů, který v ČR připadá na 20. října,“ vysvětluje Lenka Vodičková z Nadace Partnerství. Právě v tento den festival slavnostně odstartuje vyhlášením vítěze celostátní ankety Strom roku 2011 a vystoupením Jaroslava Duška s divadlem Vizita.

stromky2

V dalších dnech mohou lidé všech věkových skupin navštívit pestrou paletu akcí provázaných tématem stromů. Do Brna kromě Jaroslava Duška dorazí i jeho syn Martin s Mužem, který sázel stromy a jeho žena zahraje pro děti i dospělé Školu malého stromu. Dětem festival přinese také pohádky divadla Líšeň a Divadla Radost. Pro dospělé je připraven originální zelený larp, představení Trapná muka zahraje host festivalu Divadlo Husa na provázku.

Pro vzdělání chtivé je připraven odborný seminář Jihomoravského kraje Lidé stromům, stromy lidem nebo zcela ojedinělá přednáška O léčivé síle stromů. Ta proběhne v rámci Dne stromů v Lužánkách. Toto stromové odpoledne přinese zábavu pro celou rodinu a možná i Jana Budaře sázejícího strom! Ke zklidnění duše a těla přispěje nedělní Skorostromová bohoslužba. Připraveno je několik výstav krásných velkoplošných fotografií nejsympatičtějších stromů republiky i Evropy a také jedna poučná o tom, jak se cítí strom v betonu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...