Výstava fotografií "Kde se létá vzhůru" opět oživí brněnské letiště

Brno, 29. května 2013 - Již 6. ročník výstavy Kde se létá vzhůru představí téměř stovku velkoplošných fotoobrazů z cyklu Obrazy z cest projektu Dušana Procházky, Výstava bude opět na několika místech brněnského letiště, a to od 18. června do 30. září.

letiste vystava

„Naší ideou je podporovat spojení se světem, iniciovat obchodní i společenské kontakty, motivovat občany ke vzdělávání studiu jazyků, cestování a vzájemnému poznání," uvedl k výstavě Procházka.

Těžištěm výstavy budou obrazy v neveřejném prostoru prvního patra odletové haly, členěné na blízké světy a světy vzdálené. Destinace „brněnských letů" tu budou kontrastovat se světadíly na které se specializují jednotliví členové klubu Obrazy z cest. Představí se zde cestopisné i náladové obrazy z cest po ostrovech a pobřežích Evropy od Dušana Procházky, zemí Asie, Afriky, severní a jižní Ameriky a Austrálie od dalších autorů. Samostatnou částí budou obrázky z Izraele, který je autory vnímán jako křižovatka kontinentů i náboženství od Jirky Vaníčka a Nový Zéland manželů Haškových.

Tradičně budou prezentováni i mladí talentovaní fotografové. Letos např. cestovatelé Filip Nekuda či Jozef Urban s obrazy svých oblíbených míst. Ve veřejně přístupném prostoru budou pak náladové obrázky u cestovních kanceláří a v prostoru kavárny. Samostatnou částí bude expozice v příletové hale. Netradiční představení města Brna a některých míst Jihomoravského kraje v příletové hale tvoří obrázky od Hanky Kmoníčkové a Vladimíra Opluštila.

Veškeré informace a vše podstatné o výstavě „Kde se létá vzhůru VI" včetně představení celého cyklu Obrazy z cest, v rámci kterého je opět letošní výstava organizována, je k dispozici na stránkách www.obrazyzcest.cz.

Výstava se uskuteční pod záštitou hejtmana Michala Haška a je tradičním dárkem amatérských autorů fotografů a cestovatelů Letišti Brno a.s.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...