Na autogramiádě Komety budou i legendy brněnského klubu!

Brno, 20. ledna 2012 - Ve středu 25. ledna se v brněnském knihkupectví Knihy Dobrovský na Joštové ulici od 16 hodin uskuteční velká autogramiáda legend klubu HC Kometa Brno, a to při příležitosti představení knižní novinky s názvem Kometa - příběh hokejového klubu. Ačkoliv se Kometa Brno s jedenácti ligovými tituly řadí mezi nejúspěšnější české hokejové kluby, nebyla dosud napsána kniha o její historii. Tuto citelnou mezeru zaplňuje publikace, již připravilo NAKLADATELSTVÍ JOTA ve spolupráci s HC Kometa Brno.

kometa-kniha

Knihu KOMETA – PŘÍBĚH HOKEJOVÉHO KLUBU tvoří tři samostatné části. První část – nazvaná Kronika sezon – se nejprve vrací k počátkům hokeje v Brně v první polovině 20. století a poté provází čtenáře historií klubu rok po roku. Postupně se věnuje fenomenálním úspěchům Komety v 50. a 60. letech, ústupu ze slávy v 70. a 80. letech, propadu v letech 1996–2005 i novému vzepětí v přítomnosti. Přináší dobová svědectví odborníků a publicistů, jež v paměti příznivců oživí vzpomínky na dramatické zápasy a skvělé akce a připomenou, jak se hokej za téměř šedesát let trvání Komety proměnil.

Druhá část – Portréty hvězd – přibližuje osudy tří desítek nejslavnějších hráčů v dějinách klubu – od Bubníka a Dandy až po Langa a Hubáčka. Portréty zpestřují osobní výpovědi a vzpomínky aktérů. Obě části provází bohatá fotografická dokumentace, sestávající převážně z dosud nepublikovaných snímků hokejistů i momentek ze zápasů. Vyvážená kombinace slova a obrazu představuje jednu z hlavních předností knihy.

Třetí část – Údaje statistik – uspokojí všechny, které zajímají čísla a fakta. Obsahuje klíčové informace pro každou sezonu: výčet všech ligových utkání Komety s výsledky, tabulku i soupisku mužstva. Nechybí ani seznam hokejistů, kteří v letech 1953–2011 za Kometu nastoupili, včetně dat o počtu odehraných sezon, zápasů, vstřelených gólů i čísel dresů.

Knihu o Kometě přivítají nejen její fanoušci, ale také ostatní příznivci českého hokeje a sportu vůbec. Neměli by si ji nechat ujít ani obyvatelé Brna a rodilí Brňáci, neboť se v ní zrcadlí kus historie jejich města. Těm všem umožní znovu prožít příběh slavného hokejového klubu. Jedinečná a první kompletní obrazová publikace o slavné historii a současnosti HC KOMETA BRNO.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...