Dušan Procházka představí v DPL své dvě knižní novinky

Brno, 26. listopadu 2018 – Brněnský cestovatel a fotograf Dušan Procházka představí ve středu 12. prosince v 19 hod v Domě pánů z Lipé své další dvě knižní novinky. Jedná se o třetí knihu povídek z ostrovů a pobřeží a o další pokračování velké fotografické a naučné knihy záhad legend a mýtů, která je mimochodem autorovým dvanáctým knižním dílem.

dusan prochazka svetobeznik brno

Dušan Procházka uskutečnil desítky výprav do Středomoří a k blízkému Atlantiku, což jsou jeho oblíbené cíle. Uspořádal více než 60 výstav, z nichž nejznámější jsou jeho výstavy na brněnském letišti, galerii Platinium, Domě pánů z Lipé apod. Uskutečnil více jak 50 reportáží pro rádio Krokodýl, celou řadu pořadů a přednášek. Svoje zážitky, fotografie, poznatky a tipy publikoval v řadě knižních titulů. Jednalo se převážně o cestopisy, fotografické knihy, ale také povídky a v poslední době také pokusy o hodnotnější dokumentárně-naučné publikace.

Třetí kniha povídek nazvané „Povídky z ostrovů a pobřeží nevážné i vážné“, ilustrovaná brněnským hudebníkem a ilustrátorem Liborem Machatou, obsahuje 15 skutečných, převážně humorných historek z autorových cest. Není bez zajímavosti, že všechny předchozí povídky byly zpracovány pro rozhlas a vydány také na 4 CD.

Další prezentovanou knihou je II. díl „Záhad legend a mýtů z ostrovů a pobřeží“. V této publikaci vás autor zavede na některá dovolenková místa, opředená pověstmi a legendami nebo tam, kde se staly zajímavé historické události. Kniha obsahuje více jak 200 krásných fotografií a má opět jako 1. díl 21 kapitol.

Na slavnostním večeru s názvem „Večírek v kapitánově salonu“ vystoupí v hodinovém pořadu kapela Alband s J. A. Kronkem, brněnský hudebník a spisovatel Jiří Vondrák, moderátoři Petr Holík a Roman Ravin a přední český fotograf Jadran Šetlík.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události