Zbrojovka zve na interaktivní divadelní hru Na hraně hranice

Prostor bývalé brněnské Zbrojovky nabídne interaktivní divadelní hru ve stylu instalace brněnských umělců tvořících v intencích pojmu “genius loci”, jejichž společným tématem bude propojení audio-vizuální umělecké tvorby a divadelního přístupu k vytvoření zdramatizované interaktivní situace. Autoři inscenace si vytyčili téma večerního představení s názvem Na hraně hranice, ovšem kde je hrana/hranice mezi realitou a fikcí, mezi objektivním a subjektivním vnímáním, mezi minulostí a budoucností? Scénograficky bude prostor Zbrojovky dotvořen vizuálními instalacemi s prvky videoartu, VJingu, light designu, taktéž zvukovými instalacemi experimentální hudby vycházející z principů samplování a remixování a field recordings.
Taneční choreografie a herecké performance budou nadstavbou této audio-vizuální výstavy v čase a prostoru. V projektu se klade důraz na interaktivní zapojení diváků do poloinstruované inscenace. Diváci mají své průvodce místem a večerem, herce divadla Husa na provázku – Jiřího Knihu a Ondřeje Kokorského. Inspirací pro celou akci je téma hra/válka, vycházející z původních aktivit Zbrojovky.
Ať už si diváci vyberou jakoukoli stranu z mezních pojmů hra/realita/fikce, čeká je netradiční pohled, na němž se v průběhu inscenace vedle dalších herců z divadla Husa na provázku podílejí například studenti a absolventi FaVU Brno. Na večerní představení se můžete zajít podívat ve čtvrtek 18. listopadu v budově číslo 7 v areálu bývalé Zbrojovky Brno, začátek je v 19.30 hod.
Prostor budovy číslo 7 v areálu bývalé Zbrojovky Brno funguje již několik let jako alternativní scéna pod záštitou Divadla 7 a půl. Projekt Zbrojovka vychází z konceptu „site specific“ a z filozofie regenerace opuštěných průmyslových, vojenských nebo zemědělských areálů, tzv. brownfields. Jde tedy o specifické uchopení renovace prostoru s ohledem na stávající stav. Tento projekt vznikl za finanční podpory Statutárního města Brna.

zbrojovka_1_1_1.jpg


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...