V Sokolnicích odhalili výrobnu falešného medu

Brno, 11. října 2017 - Státní veterinární správa (SVS) odhalila výrobnu falšovaného medu v prostorách zahradního domku zahrádkářské kolonie v Sokolnicích u Brna. Med byl distribuován do tržní sítě v Praze, Olomouckém, Jihomoravském a Zlínském kraji. Nepoctivý prodejce přitom nebyl veterinárním inspektorům neznámý, za podobné podvodné jednání již v minulosti dostal pokutu ve výši 115 000 Kč.

falesny med lesni jan okal

Med byl falšován přidáváním cukerného roztoku do jiného medu. Vyšetření úředních vzorků v akreditované laboratoři ukázalo, že výrobek nevyhovoval fyzikálně-chemickým požadavkům na med stanoveným platnou legislativou. Výrobce falšovaného lesního medu navíc uváděl na etiketě tohoto výrobku jméno fiktivního včelaře Jana Okala včetně identifikačního čísla náležícího jinému podnikatelskému subjektu.

„Na základě těchto zjištěných skutečností SVS důrazně apeluje na spotřebitele a obchodníky, aby se vyvarovali nákupu takového pochybného produktu. Prodej uvedeného falšovaného medu byl veterinárními inspektory odhalen například při kontrolách v holešovické tržnici a na farmářském trhu v Praze na Proseku,“ uvedl Zbyněk Semerád, ředitel SVS.

Při kontrolách bylo zabaveno několik desítek kilogramů tohoto falšovaného medu, který byl následně zlikvidován. Celkové množství produktu vyráběného uvedenou výrobnou však není v tuto chvíli známé a je předmětem dalšího došetřování ze strany SVS.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Jaroslav Tůma 2017-10-13 18:13
Nechápu, proč se nezveřejní jméno toho prodejce, pokud je jasné, že podváděl.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...