V Otevřené zahradě ukážou Včely z blízka. Zatím online

Brno, 19. března 2021 - V sobotu 20. března, v první jarní den, spustí Otevřená zahrada Nadace Partnerství poutavé online povídání o včelách. Přednášejícím bude včelař Jan Klepárník, který si k diskusi přizval vyhlášeného kadeřníka Jana „Střihorukého Edwarda“ Špilara a herečku Kateřinu Jebavou. Ty doplní Eva Kvapilová a Helena Peřinová z Nadace Partnerství, které stojí za současnou podobou Otevřené zahrady.

vcela detail mala

„K přednášce jsme pozvali hosty, kteří svými postřehy a laickými dotazy zastoupí posluchače. Věříme, že téma včel, ač prezentované formou nahrávky, se tak přiblíží laické veřejnosti, včetně školáků, pro kterou je přednáška určena,“ uvedla Helena Peřinová.

Posluchači se mohou těšit se na povídání o fascinujícím životě včel a jejich významu pro lidi i přírodu. Dozví se, proč se mluví o včelstvu jako o superorganismu a co jsou včelí kasty. Řeč bud také o pylu, vosku a včelích produktech, a to nejen medu.

Podstatnou část věnuje přednáška včelám a životnímu prostředí. „Včel celosvětově ubývá. Souběžně se ale vyskytuje i lokální převčelení krajiny. Jan Klepárník vysvětlí nejasnosti v tomto zdánlivém rozporu. Bez patosu a jasně osvětlí základní principy, které je potřeba dodržet při zásahu do krajiny i městské aglomerace, aby se tam dobře žilo včelám i lidem,“ dodala Peřinová.

Přednáška bude na YouTube kanále Nadace Partnerství ke zhlédnutí až do léta a zahájí projekt Včely z blízka. Jedná se o vybudování včelí pozorovatelny s posezením, na kterém se mohou podílet i příznivci Otevřené zahrady. Více informací na otevrenazahrada.cz/vcely-z-blizka.

nataceni-prednasky-v-OZ


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF