Slavnostní zahájení turistické sezóny 2013 v Brně již tuto sobotu

Brno, 10. dubna 2013 - Po dlouhé zimě je tu konečně jaro a s ním i start turistické sezóny 2013. Slavnostní zahájení se po dvou letech uskuteční opět v historických prostorách nově zrekonstruované Staré radnice, která své první letošní návštěvníky uvítá zahalená do pláště z jarních květin.

stara-radnice-brno-tic

V sobotu 13. dubna se už od 9.30 na Radnické ulici rozezní tóny Ivančického dixielandu, jehož energická hudba bude zvát kolemjdoucí k bohatému celodennímu programu. V 10 hodin slavnostně turistickou sezónu zahájí ředitelka Turistického informačního centra města Brna Petra Kačírková spolu se zástupci Magistrátu města Brna. Do 15 hodin budou probíhat komentované prohlídky Staré radnice. Historické sály radnice budou hrát všemi barvami díky jarní výstavě S květinou dějinami floristy Slávka Rabušice, kterou budete mít možnost obdivovat až do 17. dubna.

Atmosféru skvěle dotvoří živá dobová hudba v podání rodinného seskupení Gajdoši a barokního souboru Cantus et cordis. Součástí prohlídky je i výstup na 63 metrů vysokou radniční věž, kde se vám naskytne nevšední pohled na celé město. V 11 hodin zazní na ochozu věže slavnostní tóny Moravských žesťů v dobových kostýmech a ohlásí „brněnské poledne“. Na nádvoří proběhne několik šermířských vystoupení skupin Bravo team a Rex a pod brněnským drakem si můžete zakoupit brněnský groš, který přímo před vámi vyrazí zručný pregéř. Pořadatelé mysleli i na děti a připravili pro ně několik soutěží.

Od 14 hodin bude probíhat oblíbená soutěž Běž na věž, a jak už název napovídá, vyhraje ten, kdo nejrychleji zdolá 173 schodů, které vedou na radniční věž. Děti budou mít příležitost předvést nejen svou fyzickou zdatnost, ale i své výtvarné schopnosti v soutěži Jedeme na výlet. Samozřejmě nebudou chybět ani malé odměny pro vítěze. Tradičně jsou připraveny prohlídky města, vybrat si můžete z několika tematických okruhů: Secesní stavby v centru Brna, Tajemství brněnských pasáží, Brněnské kavárny nebo Po stopách brněnských pověstí.

Vstupenky na prohlídky budou v prodeji od 26. března 2013 v informačním centru na Radnické ulici nebo v pokladně Labyrintu pod Zelným trhem. V rámci doprovodného programu zahájení turistické sezóny 2013 se budou konat kostýmované prohlídky brněnského podzemí a 16. dubna jste srdečně zváni na odbornou přednášku autora květinové výstavy floristy Slávka Rabušice Aranžování květin v historickém interiéru, která se uskuteční ve Freskovém sále Staré radnice.

Bližší informace k zahájení turistické sezóny naleznete na webových stránkách ticbrno.cz. 

Zdroj a foto :TICmB

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...