Bezpečnost školáků v Brně pohlídají na začátku září posílené hlídky strážníků

Brno, 31. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Na bezpečnost brněnských školáků, kteří se 1. září vypraví zasednout do lavic, budou zkraje školního roku dohlížet strážníci. Spolu s republikovými policisty pohlídají okolí bezmála padesáti základních škol v Brně, řekla ve středu mluvčí městské policie Denisa Kapitančiková.

08-straznici250

"Musíme zajistit bezpečnost dětí přecházejících přes silnice na přechodech pro chodce, a také na všech rizikových místech v okolí škol," řekla Kapitančiková.

Kromě dozoru v okolí škol budou strážníci v okolí škol usměrňovat dopravu, kontrolovat zda řidiči dodržují dopravní předpisy a nepřekračují povolenou rychlost. "Mimořádná opatření konaná v součinnosti s policisty nebudou probíhat jen první školní den, ale budeme v nich pokračovat celý týden, aby si jak děti, ale i řidiči zvykli na skutečnost, že prázdniny už skončily," dodala mluvčí.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...