Žena na mateřské dovolené zbila po sporu na pískovišti muslimku

Brno, 25. července 2011 (MEDIAFAX) - Žena na mateřské dovolené zbila v brněnském Obilním parku třiatřicetiletou muslimku. V pondělí to řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková s tím, že po předcházející hádce a sérii nadávek strhla útočnice napadené cizince z hlavy muslimský šátek a náušnice.

 

Muslimka

Rvačku odstartoval okamžik, v němž muslimka vyzvala jednu z žen, aby více hlídala své dítě, které hodilo do jejího kočárku s dítětem hrst písku.

 

"Napomínaná žena se do muslimky pustila nejprve slovně a pak pěstmi," řekla mluvčí. S bitím přestala, až když ostatní přítomné matky začaly volat policii. "Útočnice pak z pískoviště utekla," dodala Kapitančiková.

Matky z pískoviště strážníkům průběh rvačky potvrdily. Policie nyní neznámou ženu hledá. "Pokud ji najdeme, hrozí jí přinejmenším jednání před přestupkovou komisí magistrátu," řekla Kapitančiková. Není však vyloučeno, že útočnici obviní právníci napadené muslimky z rasového útoku.

Brněnská pískoviště přitom zdaleka nejsou oázou klidu nebo bezpečnou bezstarostnou zónou. Před časem napadla a před stovkou svědků bezdůvodně zbila trojice romských výrostků v parku v Lužánkách pětiletého chlapce. Agresory se podařilo otci zbitého dítěte spolu se svědky zadržet. Případ pak muž předal po zdokumentování přivolanými strážníky státní policii, která však navzdory krvavému zranění chlapce a jeho ošetření v nemocnici, případ po čase odložila.

Jiří Nováček

Související články:

Komentáře 

 
+6 #5 sara isaidova 2011-07-27 21:05
Dobry den,ta napadena jsem ja,chci jen podotknout ze nejsem cizinka!!!ta druha -utocnice je romka a jeste dve veci,napadena jsem byla vlastne dvema romskymi zenami,ta druha te prvni prisla napomoc asi v polovine rvacky,a nejen svleknuti satku a strzeni nausnic ale doslo i na svleknuti halenky a podprsenky.po rvacce jsme zavolala 156 ale bohuzel nechali(zrejme zamerne)utect-odejit bandu v niz se nachazely ony dve utocnice.Zarazejici je i to ze se na tak frekventovanem miste nachazelo spousta lidi a nikdo nepomohl i kdyz tam bylo spousta malych deti,ktere se baly a plakaly.V ceske rep.je mozne opravdu cokoliv.
 
 
-2 #4 Pavel Cimrman 2011-07-27 09:18
Citace Jiří Kadeřávek:
Zvláštní je, že média klidně označí muslimku, ale zapomenout označit tu druhou ženu. Přitom na Obilňáku si na pískovišti hrají z 50% romské děti. Jaký vliv má na samotný násilný akt fakt, že žena byla muslimka je mi záhadou. Rasismus naruby.

byla by to opravdu zajímavá kuriozní situace konfliktu rómka-muslimka a oblíbený "rasový podtex"
 
 
+4 #3 Kocour 2011-07-26 19:29
Možná nehraje roli že napadená žena byla muslimka, nicméně, ženské na pískovišti běžně agresivně fyzicky nenapadají jedna druhou. Pokud útočnice ještě slovně napadala tu matku ohkledně jejího vyznání, je pravděpodobné, že jde o vedlejší produkkt rozšířené a pěstované české islamofobie.
 
 
+3 #2 uhugo 2011-07-26 11:17
To, že útočnici obviní právníci napadené muslimky z rasového útoku, vyloučeno je. Obviňuje policie, případně státní zastupitelství. Napadená nebo její právníci mohou pouze podat trestní oznámení.
 
 
+10 #1 Jiří Kadeřávek 2011-07-26 09:50
Zvláštní je, že média klidně označí muslimku, ale zapomenout označit tu druhou ženu. Přitom na Obilňáku si na pískovišti hrají z 50% romské děti. Jaký vliv má na samotný násilný akt fakt, že žena byla muslimka je mi záhadou. Rasismus naruby.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...