Primátor tradičně předá krmivo pro vodicího psa

Brno, 2. května 2011 - Téměř devět a půl tisíce korun se vybralo v rámci charitativní akce podávání polévky při loňských Brněnských Vánocích 2010 na náměstí Svobody. Psí krmivo zakoupení za tento výtěžek předá primátor města Brna Roman Onderka ve středu 4. května 2011 malému štěňátku jménem Arwen, které pochází z brněnské organizace Škola pro výcvik vodicích psů a je určeno k výcviku vedení nevidomých lidí.

Onderka

Budoucí vodicí fena Arwen bude, podobně jako ostatní psi z této školy, po dvou měsících výcviku předána do pečovatelské rodiny, kde bude dále vychovávána tak, aby zvládla všechny nástrahy vedení nevidomého člověka.

Akce se koná již podruhé, v loňském roce poprvé předal primátor Roman Onderka krmivo fence Goldie v hodnotě přes čtyři a půl tisíce korun, které byly vybrány o Vánocích při podávání charitativní polévky.

„Chceme tímto symbolickým příspěvkem pomoci s výživou budoucího vodicího psa, který je pro svého nevidomého pána nepostradatelným a život usnadňujícím přítelem. Jsem rád, že se z této charitativních akce Brněnských Vánoc postupně stává nová tradice na podporu našich nevidomých spoluobčanů a jejich čtyřnohých společníků,“ sdělil primátor města Brna Roman Onderka.

 

ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...