Brno stojí před podpisem smlouvy o těsné spolupráci s Bratislavou

Brno, 17. května 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik podepíší v pondělí dohodu o spolupráci obou měst. Budeme si vyměňovat informace týkající se především územního rozvoje, hromadné dopravy a územního plánování, řekl ve čtvrtek Onderka. "Spolu s hlavním městem Slovenska chceme rozvíjet také spolupráci ve vědě a výzkumu, kultuře a turistice," dodal brněnský primátor.

podpis2-250

Brno s Bratislavou například zvažují možnost společných nákupů tramvají, autobusů a trolejbusů hromadné dopravy. Města by tak podle primátora u výrobců snáze vyjednala množstevní slevy. Obě města si také hodlají vyměňovat studenty, učitele i akademiky. Metropole podle primátora chystají také vzájemné kulturní výměny.

Podle Onderky se před oběma městy díky přeshraniční spolupráce regionů Centrope zároveň otevírá jedinečná šance vytvářet společný ekonomický prostor.

Jiří Nováček

Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Slávek 2012-05-18 08:02
No u těch tramwají asi bude problém. Páni primátoři jaxi nevědí, že v obou městech je rozdílný rozchod kolejnic, takže žádné množstevní slevy asi nebudou.
Slávek
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...