Strážníci převzali od primátora Onderky medaile za záchranu života mladého muže

Brno, 22. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Brněnští strážníci Petr Koš a Martin Stejskal převzali ve středu z rukou primátora Romana Onderky (ČSSD) medaili za záchranu života. Strážníci z Bystrckého revíru zachránili letos 10. července život osmadvacetiletému muži, kterého našli silně krvácejícího na lavičce u hráze Brněnské přehrady.

oceneni-policistu-roman-onderka

Zoufalý muž, který měl pořezané obě ruce, hlídce stačil říci, že si na život sáhl kvůli nešťastné lásce.

"Oba strážníci se snažili proříznutou tepnu v loketní jamce na pravé ruce ucpat tlakovým obvazem, krev z rány však stále prudce prosakovala. Museli proto na ránu přiložit další smotaný obvaz, silně ho stlačit a stáhnout lékařskou páskou," řekla mluvčí městské policie Denisa Kapitančiková. Dodala, že současně zraněnému ošetřili tlakovým obinadlem a obvazem i dvě menší krvácející rány na levém zápěstí.

O muže, který z důvodu velké krevní ztráty upadal do šoku, pečovali strážníci až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Sanitka pak muže převezla do nemocnice k dalšímu ošetření a hospitalizaci.

Třiačtyřicetiletý Petr Koš pracuje u brněnské městské policie deset let, v Bystrci pak posledních sedm roků. Jednačtyřicetiletý Martin Stejskal slouží mezi strážníky čtyři roky, v bystrckém revíru je od roku 2010.

Jiří Nováček, foto: www.romanonderka.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...