Nejlepší brněnští učitelé a učitelky získali ocenění ve dvou kategoriích

Brno, 1. dubna 2023 - Den učitelů náleží na 28. březen a je tradicí, že jsou v Brně v tento den vyhlášeni nejlepší vyučující. Nejinak tomu bylo i letos. Ocenění převzali učitelé a učitelky ve dvou kategoriích – Výrazná pedagogická osobnost roku a Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost.

nejlepsi ucitele a ucitelky brna tis mmb

„Vyzdvihnout práci, píli a rozhled brněnských učitelů a učitelek je pro mne každý rok velkou radostí. Dobří vyučující dokáží nadchnout malé talenty a nesmazatelně se zapsat do života dětí i celých rodin. Letos jsme výjimečně udělili jedno Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost in memoriam. Ředitelka základní a mateřské školy Elišky Přemyslovny Margita Kotásková přesně vystihovala definici správné učitelky po všech stránkách. Její náhlý odchod na začátku ledna zanechal velkou ztrátu nejen ve školní komunitě,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Pedagogy a pedagožky k ocenění navrhují zřizovatelé škol, ředitelé/ředitelky či pedagogické kolektivy škol zřizovaných statutárním městem Brnem a městskými částmi nebo například členové a členky školské rady. „Letos obdržel Odbor školství a mládeže celkem 35 návrhů pedagogických osobností na ocenění. Z nich poté vybrala pracovní skupina sestavená z členů a členek Komise výchovy a vzdělávání Rady města Brna vždy tři oceněné – pro mateřské školy, první a druhý stupeň základních škol. Jsem velmi ráda, že máme v Brně nejen tolik kvalitních učitelů a učitelek, ale také že si těchto osobností všímají i školy a kolektivy, které je navrhují,“ doplnila radní pro oblast školství Irena Matonohová.

V kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku byla oceněna učitelka Mateřské školy Sněhurka Brno, Bořetická 26 Hana Fialová. V kategorii základních škol za 1. stupeň ocenění dostala Jitka Belžíková ze Základní školy Brno, Svážná 9 a za 2. stupeň zástupce ředitele Radek Vecheta ze Základní školy Brno, Měšťanská 21.

Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost získala zástupkyně ředitelky Zdeňka Pokorná z Mateřské školy Brno, Šrámkova 14. Ocenění putovalo také řediteli Základní školy Brno, Kneslova 28 Miroslavu Hrdlíkovi a zástupcem 2. stupně se stala Jana Nechvátalová, učitelka Základní školy Brno, Sirotkova 36.

Zdroj a foto: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...