ČSSD startuje své volební primárky, do vedení strany chce vrátit brněnského primátora Onderku

Brno, 5. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - ČSSD zahájila okresní vnitrostanické konference, které mají před březnovým sjezdem za úkol vygenerovat kandidáty do vedení strany. V pondělí to řekl předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc. Brněnská konference ČSSD se uskuteční 17. listopadu, krajské primárky absolvují sociální demokraté na jižní Moravě 19. ledna. Celostátní volební sjezd ČSSD se sejde 15. března v Ostravě v nově rekonstruovaném Plynojemu.

Onderka-Roman-KT-01

Brněnská ČSSD podle Tejce nominuje na předsedu strany Bohuslav Sobotku, na pozici jeho statutárního místopředsedy Michala Haška. Do vedení strany pak chtějí brněnští socialisté v primárkách vrátit brněnského primátora Romana Onderku. "Chceme obohatit širší vedení strany o zkušenosti z komunální politiky," řekl Tejc. Dodal, že výsledky brněnských primárek většinou odrážejí budoucí uspořádání v čele celé strany.

Sám Tejc podle vlastních slov odmítl kandidovat na místopředsedu ČSSD. "Nebylo by dobré, aby v devítičlenném politickém grémiu bylo pět zástupců z jižní Moravy," řekl Mediafaxu Tejc s tím, že si ponechá funkci předsedy poslaneckého klubu.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...