Radnice dá na brněnské mezinárodní sportovní šampionáty 3,5 milionu korun

Brno, 23. března 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský magistrát letos podpoří rozpočtovou dotací 3,5 mlionu korun desítku významných, vesměs mezinárodních sportovních šampionátů. V pátek to řekl primátor Roman Onderka s tím, že pořádání špičkových sportovních podniků je pro Brno významným marketinkovým přínosem. "Z rozpočtu podpoříme sportovní události typu mistrovství světa, mistrovství Evropy, Světového poháru nebo Grand Prix," řekl Onderka.

Penize-bankovky-a-mince

Na mistrovství světa v házené juniorek dá brněnská radnice 600 tisíc korun - celkové náklady na uspořádání prestižní akce zařazené ve světovém kalendáři IHF však dosáhnou osmi milionů korun. Dalších 700 tisíc korun vyčlenila radnice na uspořádání Mistrovství světa v baseballu hráčů do 21 let, tři čtvrtě milionu korun dostanou pořadatelé pro uspořádání Mistrovství Evropy hráčů a hráček do 18 let v beachvolejbalu.

Zkrátka nepřijdou podle Onderky ani takzvané malé sporty. "Jezdecký klub Panská Lícha dostane sedm set tisíc korun na uspořádání Světového poháru v drezúře koní, Sportovně střelecký klub policie Komety Brno pak může počíta s dvěma sty tisíci korunami pro Evropský pohár," řekl primátor, který nad všemi podniky převzal oficiální záštitu.

Nejvýznamnější seriál závodů v moderní gymnastice, Grand Prix Brno, podpoří město dokonce částkou 910 tisíc korun a závod Světového poháru v gymnastice smíšených párů 290 tisíci korunami. Na Evropský závod v olympijském triatlonu dá Brno 440 tisíc korun, na Evropský pohár klubových posádek dračích lodí dostanou pořadatelé 300 tisíc korun a na Mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu částku půl milionu korun.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...