Sobotka v Brně: Vláda podporuje výstavbu logistického centra Amazon

Brno, 4. února 2014 - V pondělí 3. února přijel do jihomoravské metropole předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka. Setkal se zde s primátorem města Brna Romanem Onderkou, se kterým jednal o plánu výstavby logistického centra společnosti Amazon a vybudování nájezdu na dálnici D1.

Bohuslav-Sobotka foto krystof turek

„Jednou z hlavních vládních priorit je obnova hospodářského růstu a podpora rozvoje regionů, především pak vytváření nových pracovních míst. Jsem přesvědčen, že investice společnosti Amazon a výstavba logistického centra by Jihomoravskému kraji významně pomohla. Vláda je připravena podobným významným investicím poskytnout podporu,“ řekl předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

„Považuji možnost realizace výstavby areálu světově významné společnosti Amazon za jedinečnou příležitost nejen pro Brno, ale pro celý region. Statistické údaje potvrzují přetrvávající špatnou situaci na pracovním trhu a Brno, respektive jižní Morava nejsou žádnou výjimkou. Město Brno má nyní mimořádnou příležitost získat silného investora, který se zavazuje v případě uzavření dohod s městem Brnem k vytvoření stovek pracovních míst, ale i k dalším kompenzacím. O aktuálním stavu projektu společnosti Amazon jsem informoval premiéra Bohuslava Sobotku a jeho zájem a příslib pomoci státu při realizaci nájezdu na dálnici D1 vítám,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

O stavbě logistického centra Amazon v Brně stále není rozhodnuto. Primátor Roman Onderka svolal mimořádné zasedání Zastupitelstva města Brna na pátek 14. února, přičemž na programu bude jediný bod – Amazon. Ještě předtím zastupitelstvem hodin sejde Rada města Brna.
Vedení města vyjednalo se zástupci developera CTP kompenzace ze strany firmy Amazon do doby, než bude postaven dálniční přivaděč, který je zcela zásadní pro dopravní infrastrukturu v Brněnské průmyslové zóně Černovická terasa.
   
Americká společnost Amazon provozuje internetový obchod, který patří mezi nejstarší a největší obchody svého druhu na světě. Česko by se mohlo stát první evropskou zemí na východ od Německa, v níž by Amazon v tomto rozsahu působil.

Zdroj: MMB, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...