Herec Karel Roden uvedl v Brně na trh vlastní kolekci vín

Brno, 3. května 2012 (MEDIAFAX) - Herec Karel Roden ve čtvrtek v Brně uvedl na trh novou kolekci šesti vín, která se bude prodávat pod jeho jménem. Tvoří ji Ryzlink rýnský, Pálava, Aurelius, Rulandské bílé, Tramín červený a Modrý portugal z produkce Adámkova vinařství z Višňové na Znojemsku, řekl Roden. Exkluzivní řadu bude možné koupit ve vinotékách a lepších restauracích. "Vína se jménem Karla Rodena vznikají v Adámkově vinařství ve Višňové a smyslem je vyrobit jen omezené množství z té nejkvalitnější části úrody. Určitě to není pití určené k prodeji v supermarketech," řekl Tomáš Vican z Vinné galerie v Brně.

karel-roden-brno

V rámci ročníku 2011 bude k mání pouze deset tisíc "rodenovských" lahví. "Z letošní kolekce bych podtrhl Modrý portugal, který je krásně marmeládový," upozornil Vican s tím, že mimořádně se vyvedla i Pálava, která se na Znojemsku stala absolutní odrůdovou šampionkou.

Karel Roden je s kolekcí svých vín spokojený. "Chutná mi," poznamenal při uvádění vlastních šarží na trh. "K vínu mě přivedla jeho chuť i přátelé, především Tomáš Vican, vinař a producent filmů Bobule a 2Bobule," přiznal herec.

S Vicanem se seznámil prostřednictvím bratra Mariana, který v obou dílech Bobulí hrál. "Měl jsem už dříve nabídky na spojení jména s vínem, ale teprve pan Vican pochopil, že nechci nic masového, že si chci s vínem hrát," řekl Roden, který má při výběru kolekce logicky hlavní poradní hlas.

Exkluzivním distributorem Rodenových vín je Vinná galerie, podnik blízko lužáneckého parku v Brně. Majitelé galerie jsou také filmovými producenty - kromě zmiňovaných Bobulí produkovali velkofilm Lidice, kde hrál Karel Roden hlavní roli. V současné době podle Vicana chystají snímek Martin a Venuše.

Vinná galerie je i pořadatelem mezinárodní soutěže Festwine. Vyhlášení výsledků osmého ročníku se uskuteční 31. května v Brně.

karel-roden-brno-vinna-galerie

Jiří Nováček, foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...