TOP 09 v Králově Poli nesouhlasí se zrušením zveřejňování malých zakázek na internetu

Brno, 4. června 2012 (MEDIAFAX) - Organizace TOP 09 v brněnském Králově Poli kritizuje rozhodnutí radních městské části o zrušení zveřejňování veřejných zakázek malého rozsahu na internetu. Zásadně s tím nesouhlasíme, řekl v pondělí zastupitel Daniel Valenta (TOP 09).

Ucetnictvi-pero-cifry_thumb

V průběhu dubna prezentovala TOP 09 výsledky auditu, který odhalil předražování veřejných zakázek v Králově Poli v letech 2008 až 2010. Vedení městské části reagovalo tím, že díky nově nastaveným mechanismům nemůže stejné pochybení znovu nastat. Během roku 2011 se totiž prosadilo zveřejňování menších zakázek na internetu.

"Pouhé dva dny po prohlášení však Rada městské části Královo Pole jednomyslně zveřejňování zakázek malého rozsahu na internetu zrušila. Odhlasovala novou metodiku zadávání veřejných zakázek, ve které bylo ustavenovení zakázek vypuštění," sdělil Valenta.

Ten upozornil na to, že staronová koalice ČSSD a ODS se znovu vrátila k systému, který fungoval v letech zjištěných pochybení. "Osloví se pět firem, vysoutěžené ceny budou stoupat a zainteresovaní podle posledních rozhodnutí zdá se budou spokojení. S navrácením starých pořádku zásadně nesouhlasíme," uvedl zastupitel.

Dodal, že zakázky malého rozsahu tvoří největší objem zakázek, a tím pádem jde o velké peníze.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...