Brnění vyzvalo při ironickém happeningu Kalouska, aby nařídil povolit další herny

Brno, 3. května 2012 (MEDIAFAX) - Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), musí v poslední době čelit útokům Ústavního soudu, ombudsmana a vlády, kritizující obří gamblerství společnosti. Občanská sdružení Brnění a Občané pro hazard proto v Brně uspořádala shromáždění na jeho podporu. Aktivisté z občanského sdružení Brnění, známí svým systematickým bojem proti legálnímu hazardu, zvolili na protest proti panující situaci ironický happening.

miroslav-kalousek-parodie

Podle Matěje Hollana má díky Kalouskovi Česká republika nejvíce automatů na světě a nejvíce gamblerů. Stovky tisíc jich každoročně naházejí a prohrají v automatech desítky miliard korun. "A protože kdo nemá štěstí ve hře, má štěstí v lásce, tak Miroslav Kalousek učinil z České republiky unikátní ostrov lásky, který nemá ve světě obdoby. Děkujeme," prohlásil ve čtvrtek Hollan.

Brnění a Občané pro hazard ironicky konstatovaly, že Ústavní soud, ombudsman a dokonce i vláda jako nezodpovědné instituce po Kalouskovi chtějí, aby se začal chovat podle zákona a zrušil nelegálně povolené přístroje. Podle usnesení vlády musí dokonce napravit nezákonný stav už do půlky května.

Filip P., gambler z Brna, při happeningu prohlásil. "Jako zástupci stovek tisíc gamblerů tato ultimáta odmítáme a naopak požadujeme, aby ministr Kalousek nařídil svým úředníků povolit další a další herny. Požadavkům vyděračů z řad ministrů a soudcokracie se nesmí ustupovat! V Českých Velenicích mají 13,5 obyvatele na jeden automat. Proč mají třeba brněnští gambleři jenom jeden automat na osmdesát obyvatel? Kde je ona proklamovaná spravedlnost?," prohlásil.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...