TOP 09 chce lépe kontrolovat výdaje a podporovat technologické firmy

Brno, 8. října 2012 (MEDIAFAX) - Čitelnost krajského hospodaření, důraz na dobrou správu regionu, jasné rozvojové vize a podpora moderních technologií. Takové jsou čtyři hlavní programové teze, se kterými vstupuje do krajských voleb TOP 09. Priority strany představil v pondělí v Brně kandidát na hejtmana Jan Vitula.

fei_company

"V případě volebního úspěchu zavedeme systém, který umožní lidem kontrolu výdajů až do nejnižších úrovní," řekl Vitula. K tomu má podle něj posloužit zveřejňování faktur na sto tisíc korun, zveřejňování příjmů politiků nebo například rozklikávací rozpočet.

Podle TOP 09 je zapotřebí sestavit jasné harmonogramy investičních akcí a tomu přizpůsobit rozpočtové chování. "Podle našeho názoru není možné zcela bez rozmyslu utrácet stovky milionů korun na všemožné dotace, aniž by se uvažovalo nad jejich potřebností a stanovila se jasná kritéria pro výběr podpořených aktivit," dodal Vitula.

TOP 09 by ráda viděla jižní Moravu jako kraj založený na podpoře vzdělanosti, vědy a výzkumu. Důraz by proto chtěla položit na podporu firem s vysokým podílem rozvinutých technologií. "Firmy, které spolupracují s místním výzkumným prostředím, jsou zpravidla velmi odolné na výkyvy ekonomiky," vysvětlil Vitula. TOP 09 by proto podle něj chtěla vést kraj tak, aby byl "skutečně moderním regionem jedenadvacátého století".

Jiří Nováček, ilustrační foto: FEI Company

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...