Jihomoravská TOP 09 zahajuje volební kampaň, lídra Vitulu si můžete pozvat k sobě domů

Brno, 27. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Jihomoravská TOP 09 zahajuje kampaň pro podzimní krajské volby. Lídra kandidátky a aspiranta na hejtmana Jana Vitulu si během ní mohou lidé pozvat do obýváku.

TOP09_Jan_Vitula250

"Budeme se snažit mluvit s voliči osobně, v kontaktní kampani, " řekl Vitula. Politika Vitulu si může nyní kdokoliv na jižní Moravě pozvat domů, do obýváku. "Navštívíme voliče u dveří u jejich domovů. Inspiraci k takzvané door to door kampani jsme našli v Británii," řekl Vitula. TOP 09 bude podle něj přísně dbát, aby nenarušovala soukromí lidí, pokud si nebudou přát setkat se s jejím kandidátem. V plánu mají obejít deset tisíc domácností, především ve větších městech.

TOP 09 chystá ofenzívu i v moderních médiích. "Chtěli jsme vytvořit podmínky k tomu, aby se lidé o našich cílech dozvěděli ze svých počítačů a mobilů," řekl krajský lídr. Na internetových stránkách Jana Vituly najdou lidé například interaktivní mapu rozmístění všech kandidátů, každý uživatel si bude moci najít kandidáta ze svého okolí. "Předností webu je funkce, která lokalizuje polohu uživatele a podle toho mu nabídne konkrétní řešení TOP 09 pro nejbližší místa jeho polohy," upozornil Vitula. Web je přístupný i pro aplikace v mobilních telefonech.

TOP 09 se postupně chystá zveřejnit i několik videospotů, kterými chce netradiční formou upozornit na problémy Jihomoravského kraje. Na jejich výrobě se podíleli studenti vysokých uměleckých škol v Brně, kteří je natočili i jako svá praktická školní cvičení," řekl Vitula.

Online volební kampaň spustí TOP 09 v pondělí 3. září. "Chceme z jižní Moravy udělat Silicon Valley střední Evropy. Rozvoj technologií bude mít totiž významný dopad řešení nezaměstnanosti v regionu, ale i na rozvoj dopravy, školství nebo kultury," nastínil hlavní programové teze Vitula. Prioritou TOP 09 je pak i "efektivní zajištění řízení kraje, včetně férových výběrových řízení".

Lídrem jihomoravské krajské kandidátky je Jan Vitula. Záda mu kryjí brněnská zastupitelka Irena Matonohová, starosta Kuřimi Drago Sukalovský, starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina a místostarosta Týnce František Čech. V krajských volbách by TOP 09 považovala za úspěch zisk 12 procent hlasů. "Rádi bychom porazili ODS," přiznal Vitula.

Strana neobhajuje v krajských volbách žádný mandát. Při minulém hlasování do krajských samospráv ještě neexistovala.

Jiří Nováček, foto: Jan Vitula, archiv TOP 09

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...