Na radnici na Dominikánské bude opět přes prázdniny letní kino

Brno, 3. července 2021 - Nádvoří radnice Brno-střed na Dominikánské 2 se letos už posedmé stane kinosálem pod širým nebem. Promítat se bude každý den od 9. července do 27. srpna. Na programu nechybí dokumenty, severské filmy, výběr toho nejlepšího z Das Sommerkino, němý film i tančírny.

Letni kino

Zahajovací večer zpestří od 20.00 hodin koncert brněnské rockové kapely The Newmour Experience, na který naváže ve 21.30 hodin projekce klasického hudebního filmu Pomáda s Johnem Travoltou a Olivií Newton-John v hlavních rolích. Koncert i první promítání budou tradičně zdarma.

„Dramaturgie letního kina Brno-střed se už tradičně zaměřuje na náročnějšího diváka a tvoří protiváhu k mainstreamové nabídce běžných kin. Program složený z pravidelných filmových cyklů doplní v letošním roce rock´n´roll dance party a swingové večery. Taneční večírky budou začínat už v 19.00 hodin, aby se návštěvníci před začátkem filmu stihli pořádně roztancovat. Diváci se mohou těšit třeba i na hudební snímek Viva Las Vegas s Elvisem Presleym v hlavní roli. Při swingových večerech budou tanečnímu reji na nádvoří vytvářet malebnou kulisu klasické americké grotesky,“ upřesnila za spolek Noční motýl, který se stará o dramaturgii a promítání, Monika Šimková.

Po několika letech se na program letního kina vrací němý film s živým hudebním doprovodem. Diváci se mohou ve středu 11. srpna těšit na excelentní grotesku s Busterem Keatonem Frigo plave, kterou doprovodí živá hudební improvizace v podání brněnské kapely Ty Syčáci.

„Spolek Noční motýl i letos odvedl výbornou práci a připravil velmi kvalitní nabídku filmů i doprovodného programu. Proto srdečně zvu všechny diváky, určitě si vyberou. Nádvoří radnice nabízí velmi příjemné a zajímavé kulisy, které zážitek z filmu ještě umocní. Já se do kina rád vydám také, určitě si nenechám ujít některý z filmů z cyklu Das Sommerkino,“ uvedl starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.

Úvodní a závěrečné představení letního kina je pro diváky zdarma, stejně jako projekce filmu Potomci lidí 23. července, která je součástí Festivalu Mendel.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...