Krátké filmy Future Shorts se vrací na Flédu

Brno, 6. března 2015 - Celosvětový pop-up festival Future Shorts se již třetím rokem pravidelně vrací do Brna, vždy s chutnou dávkou těch nejvybranějších pochoutek z oblasti krátkých filmů z celého světa. Promítání v rámci zimní sezóny se uskuteční v brněnském klubu Fléda, a to v pondělí 10. března od 20:00 hod.

Film-policko

Program zimní sezóny je mimořádně pestrý. V nabídce je hned 9 kraťasů z celého světa. Své zastoupení tu mají země jako Velká Británie, Švýcarsko, USA, Kanada, Švédsko, Japonsko, Izrael nebo Jihoafrická republika. Pestrá je i nabídka žánrů. Na své si přijdou příznivci dokumentu, animace, videoklipu, komedie i dramatu. Vybrané krátké filmy již byly promítány na prestižních filmových festivalech, jako jsou Sundance, New York, Cannes, Chicago, San Sebastian a jeden z nich byl nominován Oscara.

Festival Future Shorts ovšem není jen o filmech. Jde především o kulturní a společenský zážitek, který by měl spojit všechny diváky nehledě na původ, sociální postavení, politický názor nebo mateřský jazyk. I proto budou filmy promítány v originálním znění nejen s českými, ale i s anglickými titulky.

Po promítání se diváci mohou těšit na mezinárodní afterparty Freaky Mondays v režii klubu Fléda.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...