NS: Za vraždu taxikáře v Čelákovicích si muž odpyká 17 let

Brno, 26. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Petra Špeciána, který loni v říjnu zavraždil v Čelákovicích u Prahy taxikáře. Muži tak zůstalo vězení v podobě 17 let. O rozhodnutí informoval mluvčí NS Petr Knötig.

Nuz-v-ruce-02

Soud rozhodoval o případu během listopadu. "Dovolání bylo zjevně neopodstatněné. Soudy se vypořádaly se všemi důkazy, jak měly. Neshledali jsme žádný rozpor," řekl Knötig. Celkem 17 let za mřížemi udělil Špeciánovi letos v červnu Vrchní soud v Praze, který neuznal námitky, že obžalovaný nechtěl muže usmrtit.

Vražda se stala loni 22. října. Špecián jednou ranou nožem zabil třiašedesátiletého taxikáře. Zraněný si stihl ještě přivolat záchranku, ale před jejím příjezdem zemřel. Pětadvacetiletý mladík vzal napadenému peněženku, z níž sebral 1700 korun. Peníze pak prohrál v hernách.

Lenka Horáková, Markéta Puci

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...