Před soudem stojí mladík, který zavraždil svého bytného a občasného milence

Brno, 4. října 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský krajský soud zahájil ve čtvrtek proces s čtyřiadvacetiletým Michalem Bílkem, který letos v lednu v Dolních Kounicích na Brněnsku zavraždil svého bytného Karla Koblicha (+64). Důchodce ubodal a ubil kladivem a okradl jej o důchod. Mladíkovi hrozí dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Soud-kladivko-01_thumb

Mladík si vraždu svého bytného a příležitostného milence naplánoval dopředu. V noci 18. ledna jej ve spánku udeřil kladivem do hlavy. "Protože chrčel, šel jsem do svého pokoje, vzal nůž a třikrát jej bodl do krku a třikrát do srdce. Pak jsem ho odnesl do sklepa, pokoj uklidil a odjel do Luhačovic ke známým," přiznal vraždu v přípravném řízení Bílek.

Obžalovaný, kterého přivezla k soudu eskorta z věznice v Oráčově, kde si Bílek odpykává čtyřleté vězení za únorové loupežné přepadení, při procesu odmítl vypovídat. Soudkyně Jaroslava Bartošová proto jeho doznání četla.

Vraždu důchodce si podle svých slov Bílek naplánoval. Čekal, až si Koblich vyzvedne důchod. Mladík přiznal, že zavraždil svého bytného kvůli penězům a také proto, že mu nedovolil mít v podnájmu přítelkyni. "Jsem bisexuální, spal jsem s ní a občas i s bytným. Poté, kdy mi Kája přítelkyni zakázal a ona se musela odstěhovat, naše vztahy ochladly a já se rozhodl ho zabít," líčil pohnutky vrah. "Hlavním motivem byly ale peníze," přiznal.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...