Jihomoravští lovci lebek vypátrali od začátku roku 16 hledaných osob

Brno, 7. října 2012 (MEDIAFAX) - Členové týmu kriminalistů jihomoravské Skupiny cíleného pátrání, kterým se říká lovci lebek, od začátku letošního roku předali do výkonu trestu 16 osob. Je to dvojnásobný počet oproti loňsku, informovala v neděli brněnská policejní mluvčí Andrea Straková.

policie

"Vypátrané osoby stráví ve vězení bezmála 40 let," uvedla Straková. Podle ní byl jedním z hledaných jednačtyřicetiletý muž, který byl v minulosti odsouzený za vraždu. "Nyní byl podezřelý ze znásilnění, avšak slehla se po něm zem. Policisté zjistili, že před trestem zřejmě uprchl do Velké Británie. Navázali spolupráci se zahraničními kolegy a muž putoval na základě mezinárodního zatykače zpět do České republiky," řekla mluvčí.

Třiačtyřicetiletý trestanec, který měl jít na osm a půl roku do vězení, se ukrýval před policií pod čtyřmi různými identitami. "Byl odsouzený převážně za podvody. Způsobil škodu několik milionů. Dopadení znesnadnil tím, že úplně změnil podobu a vydával se za čtyři smyšlené i skutečné osoby. Také udržoval styky s několika ženami současně. Policisté jej zadrželi před domem jedné z nich," sdělila Straková.

Dalším zadrženým byl třiačtyřicetiletý muž, který se před čtyřletým vězením schovával na Břeclavsku. Dvě desítky kriminalistů proti němu zasáhly v jeho domě, muž skončil ve věznici.

Lenka Horáková, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...