Vedra nahrávají zlodějům, lidé nechávají otevřená okna

Brno, 13. srpna 2015 - Tropická vedra staví Čechy do nové situace. Podle lékařů a psychologů se musejí potýkat s často extrémní zátěží organismu, zvýšenou agresivitou, ale v neposlední řadě také pro trochu průvanu rezignují na zabezpečení svých domů a bytů.

zlodej okno

„Letní tropické teploty opravdu nahrávají zlodějům, protože lidé se snaží větrat, jak to jde a to i přes noc. Pro zloděje pak není často problém najít otevřené okno v přízemí nebo dokonce i otevřené dveře. Pokud k tomu připočteme ještě díky únavě sníženou všímavost o to, co se děje kolem nás, lze říci, že zloději mají podmínky téměř ideální,“ říká odborník na zabezpečení ze společnosti Next Ivan Pavlíček.

Základem jsou samozřejmě bezpečnostní dveře minimálně třetí bezpečnostní třídy, ale když je necháte otevřené, neochrání vás ani dveře od trezoru. „Vzhledem k tomu, že trendem posledních let jsou krádeže za přítomnosti obyvatel, doporučujeme doopravdy důsledně zavírat a zamykat,“ dodává Pavlíček.

Zloději totiž kradou rádi, když jsou lidé doma, protože je zde alespoň více věcí, které se dají snadno ukrást, jako jsou mobily, peněženky nebo třeba klíče od auta.

Zvláštní kapitolou jsou v tomto ohledu okna a jejich zabezpečení v letních vedrech. Každopádně okno, které je přístupné zvenku byste bez dozoru otevřené nechávat neměli. A to ani na větračku, protože okno pak lze snadno vypáčit. I bezpečnou výšku okna je třeba vnímat s jistou rezervou, protože zloděj může použít žebřík nebo třeba vyleze několik metrů po hromosvodu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...