Za pár týdnů na svobodě stihl 12 vloupaček, ukradl i kaktusy či polštář

Brno, 23. července 2015 – Letos v květnu ho propustili z vězení, kde si odpykával trest za krádeže, ale evidentně se v něm nenapravil. Šestatřicetiletý muž vydržel na svobodě sekat latinu jen čtrnáct dní, pak začal opět „úřadovat“. Než skončil v rukou policistů, stihl vykrást dvanáct objektů.

kaktus zlodej brno

„Vloupával se zejména do různých rekreačních a zahradních chat, do rodinného domu, do vozidla a do prodejny obuvi. Z objektů bral kromě peněz všechny věci, které je možné nějakým způsobem zpeněžit, nejčastěji se jednalo o nářadí,“ uvedla brněnská policejní mluvčí Andrea Straková. Vhod mu však přišla třeba i mikrovlnná trouba, polštář, pánev či nástěnné hodiny. „Z jedné zahradní chatky si odnesl i dvacet kaktusů,“ podotkla mluvčí.  

Svým jednáním tak zkušený zloděj během měsíce způsobil celkovou škodu téměř sto třicet tisíc korun. Za přečiny krádež a porušování domovní svobody by tentokrát mohl za mřížemi strávit až pět let.

(tof)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...