Muž, který bodl v Brně bytného, odešel od soudu s šestiletým trestem

Brno, 24. října 2012 (MEDIAFAX) - Šest let ve vězení udělil ve středu Krajský soud v Brně šestašedesátiletému Janu Obšustovi, který bodl o tři roky mladšího bytného. Muž si trest odpyká ve věznici s ostrahou. Verdikt vynesl soudce Aleš Novotný. Soud zohlednil věk obžalovaného i jeho předchozí řádný život. "Navíc zavolal pomoc a útok nebyl tolik intenzivní," uvedl soudce.

Nuz-v-ruce-02

Ačkoliv se muž zpovídal z pokusu o vraždu, nižší trest pro něj navrhla sama státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová. Požadovala trest na hranici nebo pod hranicí sazby.

Případ se stal letos v květnu ve Vranovské ulici v Brně. Obšusta měl pod vlivem alkoholu zaútočit na poškozeného, u něhož bydlel v pronájmu. Nožem jej bodl do hrudníku a způsobil mu vážná zranění, která jej ohrozila na životě.

Obžalovaný u soudu vypověděl, že neví, co se stalo, Přiznal, že napadeného bodl, ale chtěl mu jen naznačit, že má u něj vroubek. Bytný prý totiž kryl zloděje, kteří Obšustovi vzali peníze. Útočník sdělil, že kdyby chtěl muže opravdu zabít, tak ho zabil.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...