Před soudem v Brně stojí muž, který pobodal do zad bezdomovce

Brno, 21. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně zahájil ve středu hlavní líčení s Michalem Roučkou, který v červenci v chatové oblasti v Rudné na Blanensku pobodal nožem do zad svého známého Hynka Slepičku. Státní zástupkyně jej obžalovala z pokusu o vraždu, Roučkovi za to hrozí deset až osmnáct let vězení.

Nuz-v-ruce-02

Vyučený zámečník Roučka, žijící pět let na půjčené chatě, pobodal svého známého v silné opilosti. "Vzal patnácticentimetrový nůž a svého kamaráda v opilecké hádce bodl zezadu," řekla státní zástupkyně.

Napadený nezemřel jen shodou náhod - nůž mu ale poškodil jeden z obratlů a Slepička má od té doby problémy s hybností levé nohy. K soudu nepřišel a nepřipojil se ani s nárokem na náhradu škody. Peníze za jeho léčení, 124 tisíc korun, ale vymáhá od obžalovaného zdravotní pojišťovna.

Roučka i Slepička žili na pokraji bezdomovectví v chatové oblasti u Boskovic. Pracovali načerno v místní zámečnické firmě, majitel jim platil mzdy příležitostně. Prakticky veškerý příjem, někdy až 15 tisíc korun měsíčně, Roučka propil. "Vypil jsem tři čtyři litry levného vína denně," připustil.

Svého soka a zároveň podnájemníka Slepičku pobodal Roučka letos 7. června v opilecké hádce. Před soudem řekl, že svého známého nechtěl zabít. "Byl jsem členem takové sociální skupiny, ve které jsou vyhrocené vztahy občas normální a běžné," hájil se před soudcem Tomášem Kurfiřtem.

Roučka stojí před soudem za násilný trestný čin poprvé. Opletačky se zákonem měl dosud jednou, loni jej Okresní soud v Blansku potrestal podmínkou za neplacení výživného na dvanáctiletého syna.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...