Brněnský soud poslal muže za bodnutí kamaráda na 11 let do vězení

Brno, 22. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně uložil ve čtvrtek jedenáctileté vězení Michalu Roučkovi za pokus o vraždu. Muž, který podle obžaloby v létě na Blanensku bodl kamaráda nožem do zad, si trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Nuz-v-ruce-02

Verdikt vynesl soudce Tomáš Kurfiřt. "Obžalovaný musel vědět, že muže ohrožuje na životě, neboť mu zasadil ránu do středu těla, kde jsou důležité orgány. Přesto kdyby jej chtěl zabít, nic mu nestálo v cestě a čin by dokonal," řekl Kurfiřt.

Mezi muži panovaly dlouhodobé neshody. V osudný den se měli pohádat, poté zase usmířit. Později však Roučka zaútočil na soka bez jakékoliv příčiny. Soud přihlédl k názoru soudní znalkyně, že napadení bylo spíše zkratem. "Samotnému bodnutí nepředcházela hádka ani žádný jiný podnět. Útok byl jakýmsi výbuchem afektu a hromadícího se vzteku v důsledku negativního vztahu s poškozeným," řekl soudce.

Dodal, že rána mohla napadeného zabít, ale nestalo se tak kvůli tomu, že se nůž zastavil o obratel. Na to však podle soudce neměl obžalovaný vliv a byla to jen shoda náhod.

Vyučený zámečník Roučka, žijící pět let na půjčené chatě, pobodal svého známého 1. července v chatové oblati v Rudné na Blanensku v silné opilosti. Patnácticentimetrovým nožem zasadil kamarádovi ránu do zad.

Napadenému nůž poškodil jeden z obratlů a způsobil mu problémy s pravou nohou.

Lenka Horáková, Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...