Vrahovi, který před 15 lety uškrtil v Brně prostitutku, hrozí doživotní vězení

Brno, 17. října 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský krajský soud pokračuje ve středu v rozplétání patnáct let staré vraždy prostitutky. Obžalobě z uškrcení tehdy dvaadvacetileté ženy čelí Daniel Marada. Hrozí mu dvacet let za mřížemi, vyloučeno však u něj není ani doživotní vězení. Muž, který u soudu nevypovídá, se k vraždě ženy přiznal policistům v přípravném řízení. Prostitutku uškrtil v březnu 1997 v jejím bytě v Brně. Mrtvou ženu pak okradl o 19 tisíc korun.

prostitutka

Podle žalobkyně Ludmily Doležalové zabil Marada ženu zvlášť trýznivým způsobem. Nejprve ji rozbil hlavu kovovým klíčem, pak dlouho brutálně škrtil kabelem od telefonu. "Žena umírala desítky minut a přitom věděla, že proti vrahovi namá šanci," řekla státní zástupkyně.

Obžalovaný muž v přípravném řízení přiznal, že po pohlavním styku po něm žena chtěla o pět set korun víc, než si domluvili. "Vyhrožovala, že když ji nedám peníze, někoho na mě pošle. Uviděl jsem pod postelí klíč a tak jsem ji udeřil," uvedl do protokolu Marada. Když prý prostitutka šla k telefonu volat policii, vrah údajně zpanikařil a v afektu ženu uškrtil kabelem od telefonu.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...