Brněnský soud zahájil proces s mužem, který pobodal bytného

Brno, 24. října 2012 (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně otevřel ve středu případ šestašedesátiletého Jana Obšusty, který se zpovídá z pokusu o vraždu. V květnu měl podle obžaloby bodnout o tři roky mladšího muže, u něhož bydlel v podnájmu.

Nuz-v-ruce-01

Obžaloba muže viní z toho, že v květnu ve Vranovské ulici v Brně pod vlivem alkoholu zaútočil na poškozeného. "Bydlel u něj v podnájmu. Přišel za ním s nožem o délce 15 centimetrů, vzbudil ho ze spánku a vyčítal mu, že kryje osoby, které ho okradly," přednesla v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Podle ní Obšusta po hádce zasadil muži ránu do hrudníku. "Napadený utrpěl vážné poranění. Bezprostředně ho ohrožovalo na životě. Úmrtí nenastalo díky včasnému zásahu lékařů," řekla Zámoravcová. Dodala, že obžalovaný zaútočil s cílem usmrtit a musel vědět, co může nastat.

Obšusta u soudu nejprve řekl, že si nic nepamatuje a ani to snad neudělal on. Později ale přiznal, že protivníka bodl. "Já prostě nevím, co se stalo. Bylo tam šero. Píchl jsem ho, abych mu ukázal, že má u mě vroubek," řekl obžalovaný.

Soudce Aleš Novotný také četl jeho výpověď na policii. V té uvedl, že kdyby chtěl muže zabít, tak ho zabil. Bodl ho však jenom trochu. Potom útočník vyběhl ven, kde zastavil taxikáře a svěřil se mu. Řidič zavolal policii.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...