Celníci zadrželi na tržnici v Brně podezřelého zboží za 14 milionů

Brno, 17. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Přes 6000 kusů zboží označeného ochrannými známkami zajistili celníci na tržnici v Brně, přičemž prodejní hodnota originálů by přesáhla 14 milionů korun. V případě prokázání, že jsou to padělky, hrozí majiteli pokuta až pět milionů korun, řekla v úterý mluvčí celníků Lada Temňáková.

celni_sprava

Celníci provedli kontrolu tržnice na Olomoucké ulici v noci na úterý. "Tři muži přenášeli zboží z dodávkového vozidla do jednoho z odstavených kontejnerů. Ve vozidle i v kontejneru se nacházelo velké množství textilu, kabelek, opasků a dalších věcí označených ochrannými známkami. Celkem jsme zajistili 6347 kusů," uvedla Temňáková.

Prodejní hodnota originálů by se pohybovala okolo 14,7 milionu korun. Nájemci kontejneru a provozovateli vozidla hrozí podle zákona o ochraně spotřebitele v případě prokázání, že jsou věci padělané, propadnutí zboží a až pětimilionová pokuta.

Lenka Horáková, foto: Celní správa ČR

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...