Kontrola tržnice na Olomoucké ulici odhalila padělky za deset milionů korun

Brno, 27. února 2012 – Kontejner plný pravděpodobně padělaného zboží objevili celníci v pátek odpoledne v tržnici na Olomoucké ulici v Brně. Hlídka celníků si při kontrole v jednu chvíli všimla muže, který se v rychlosti snažil uzamknout kontejner. Muž, jakmile spatřil hlídku, se dal okamžitě na útěk, a přestože kladl aktivní odpor, byl zadržen. Jak informovala tisková mluvčí Celného ředitelství Brno Lada Temňáková, celníci po kontrole kontejneru našli podle všeho padělané zboží v hodnotě 10,5 milionu korun.

celnik

Otevřený kontejner celníci podrobili důkladné kontrole. Zjistili, že se jedná o kontejner určený ke skladování a nikoliv k prodeji. Uvnitř bylo narovnáno takové množství zboží, že se dalo jen stěží protáhnout dovnitř. Celníci zajistili 2 441 kusů zimních bund, souprav, mikin, kabelek opasků a obuv opatřenou zjevně či skrytě ochrannými známkami. Hodnota zboží vyjádřená prodejní cenou originálů by činila přibližně 10 560 000 korun.V případě, že se prokáže, že zboží je padělané, hrozí nájemci kontejneru dle zákona o ochraně spotřebitele propadnutí zboží a pokuta až do výše 5 000 000 korun.

Zdroj: Celní ředitelství Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...