Policisté odhalili na tržnici v Brně padělané zboží

Brno, 7. září 2012 (MEDIAFAX) - Celkem 558 kusů padělaného zboží odhalili policisté při kontrole tržnice v Olomoucké ulici v Brně. Prodejní hodnota originálů by přesáhla jeden milion korun, sdělil v pátek brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policie-pomahat-a-chranit-KT_thumb_thumb_thumb

Čtveřice policistů se ve čtvrtek vydala na tržnici na pobytovou kontrolu. "Dva z nich v civilu se snažili vytipovat cizince ke kontrole. Jeden z prodejců se mylně domníval, že jsou zájemci o koupi padělaného zboží," vysvětlil Šváb.

Podle něj se dvojice ocitla ve stánku plném falešného zboží označeného světoznámými ochrannými značkami. "Přivolali uniformované kolegy, jejichž příjezd způsobil na tržnici zmatek a pozdvižení. Trhovci nejprve vypnuli elektřinu a pak se rozutekli," popsal Šváb. Policie pak stánek zajistila spolu s pracovníky České obchodní inspekce.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...