Co nabízí život v Brně cizincům, nejen oni zjistí v sobotu v Tržnici

Brno, 21. dubna 2023 - Zaměstnavatelé, služby, lékaři, školky, ale taky třeba zájmové spolky – celkem přes 80 vystavovatelů se 22. 4. sejde na Brno Expat Fair. Cizinci, kteří v Brně žijí, díky tomuto „veletrhu“ získají pohodlně na jednom místě informace a kontakty potřebné pro běžné fungování a Brňané české národnosti, kteří sem zavítají, zase třeba ochutnají mezinárodní kuchyni od Řeků nebo Chilanů.

cizinci brno

Brno Expat Fair se letos koná již potřetí. Odehraje se v sobotu 22. 4 od 10 do 22 v Tržnici na Zelném trhu. Loni přilákal přes 1500 návštěvníků z 85 různých zemí. Jde o největší akci Brno Expat Centra (BEC), které se jinak zahraničním odborníkům kreativních, manažerských či výzkumných profesí věnuje celoročně. Poskytuje jim informace a konzultace, mapuje anglicky hovořící brněnské firmy a pořádá odborné vzdělávací akce a networkingová setkání. BEC vzniklo v roce 2010 z popudu občanského spolku Brnopolis a města Brna.

„Expati jsou cizinci, kteří v Brně žijí a pracují, jde o odborníky působící např. v mezinárodních firmách nebo třeba na univerzitách. Přinášejí nám novou životní zkušenost a know-how ze své země. Proto považujeme za nezbytné jim v prvních momentech po přesunu do našeho města nabídnout pomocnou ruku. Každý, kdo se někdy přestěhoval a zažil hledání bytu, školy pro děti, lékaře apod., si dovede představit, jaké výzvy na expaty čekají a o kolik složitější jejich situace je, když se nemohou domluvit česky,“ přiblížila uvolněná zastupitelka pro inovace a spolupráci s výzkumnými organizacemi Anna Putnová.

V Brně žije kolem devíti tisíc expatů, přišli sem například z USA, Británie, Indie, Turecka nebo Brazílie.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...