Brno zjišťuje zájem o bezplatné zapůjčení kompostérů

Brno, 11. března 2016 - Město Brno zjišťuje prostřednictvím ankety zájem občanů o bezplatné zapůjčení kompostérů pro kompostování bioodpadu a zeleného odpadu ze zahrad. Zájemci o využití kompostérů, a to jak o bezplatné, tak o zpoplatněné mohou vyplnit krátkou anketu, která je k dispozici na úvodní stránce webu miniwaste.cz.

kompost komposter dotace brno

V případě, že bude ohlas občanů z ankety pozitivní, mohlo by město Brno požádat o dotaci na zakoupení kompostérů z Operačního programu životního prostředí. Pokud by byla žádost schválena, kompostéry budou občanům zapůjčeny bezplatně na dobu 5 let a následně se stanou jejich majetkem. V případě, že nebude dotační titul vyhlášen nebo bude žádost zamítnuta, předpokládá město Brno prodej kompostérů podle stávajících podmínek. Tímto způsobem město Brno podporuje domácí kompostování již od roku 2010 v rámci projektu Miniwaste, kdy umožnilo prodej přes 1000 ks dotovaných kompostérů za poloviční ceny.

Kompostování se vyplatí, protože přispívá k ochraně životního prostředí díky snižování množství sváženého komunálního odpadu, a tím pádem dochází i ke snižování emisí skleníkových plynů. Zároveň vzniká kvalitní přírodní hnojivo, které má řadu využití. Anketa bude na výše uvedené webové adrese k dispozici přibližně do poloviny března letošního roku.

Zdroj: MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF