Vydejte se v neděli na komentovanou prohlídku Židovského hřbitova

Brno, 30. října 2014 – Naprosto vyprodané byly všechny Podzimní komentované procházky Brnem, které pořádalo Turistické a informační centrum města Brna od 4. do 26. října. Na sedm procházek se s kvalifikovanými průvodci po stopách historie a brněnských zajímavostí vydalo přes dvě stovky zájemců. A kvůli obrovskému zájmu nabízí Turistické a informační centrum města Brna mimořádně v rámci tohoto cyklu ještě jednou procházku po Židovském hřbitově.

zidovsky hrbitov brno

Procházka po Židovském hřbitově se uskuteční v neděli 2. listopadu 2014. Sraz účastníků procházky je ve 13 hodin v ulici Nezamyslova 27, před hřbitovem. „Opět upozorňujeme, že vstupenky na prohlídku si lidé musí zakoupit předem v pokladně Labyrintu pod Zelným trhem. V tuto chvíli máme ještě dvacet volných vstupenek,“ uvedla ve čtvrtek vedoucí průvodců Turistického a informačního centra města Brna Mgr. Eva Formánková.

Procházka vede jedním z nejkrásnějších židovských hřbitovů v Evropě a její součástí je i videoprojekce v přednáškovém sále. Na hřbitově se nachází téměř 9 000 náhrobků v široké škále typů od prostých stél po honosné rodinné hroby a hrobky, které byly mnohdy zhotoveny podle předloh významných výtvarníků a architektů.

Turistické a informační centrum města Brna bude v pořádání komentovaných procházek pokračovat. Na předvánoční období připravuje sérii adventních procházek.


Židovský hřbitov – Podzimní komentované procházky

  • 2. 11. 2014, 13:00
  • Vstupné: 50 Kč dospělí / 25 Kč děti od 6 let, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P / zdarma děti do 6 let
  • Sraz na ulici Nezamyslova 27, před hřbitovem
  • Prodej vstupenek: Labyrint pod Zelným trhem /Zelný trh 21/, tel. 542 212 892, út-ne 9.00-18.00

Kontakt

Zdroj a foto: TICmB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF