Dny evropského dědictví lákají k návštěvě Nové radnice či krytů pod Špilberkem

Brno, 3. září 2013 - Cílem tradiční mezinárodní akce Dny evropského dědictví je hledání cesty ke kořenům evropské civilizace. Proto se každý rok v září návštěvníkům v celé republice otevírají zdarma nebo za snížené vstupné nejrůznější památky, a především ty z nich, které jsou běžně nepřístupné veřejnosti.

kryty-ulice-husova-brno

Na den 8. září statutární město Brno připravilo prohlídku reprezentačních prostor Nové radnice na Dominikánském náměstí a znovu po roce zpřístupní kryt pod Špilberkem, o nějž byl v předchozích letech velký zájem. Bezplatné prohlídky těchto památek se konají od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin. Každá trvá zhruba půl hodiny a je určena pro maximálně 45 (Nová radnice), resp. 30 osob (kryt pod Špilberkem).

Zájemci budou mít také možnost navštívit zdarma po loňské rekonstrukci vyhlídkovou věž na Staré radnici (otevřeno 9.30–17.30 hodin). Za snížené vstupné (20 % ze základního vstupného) bude 8. září veřejnosti zpřístupněna také Kostnice pod kostelem sv. Jakuba a Mincmistrovský sklep.

Zdroj: KPMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...