Na Náměstí svobody už stojí vánoční strom. Lidé si jej sami vybrali v hlasování

Brno, 16. listopadu 2011 (MEDIAFAX) - Dělníci vztyčili v úterý v noci na Náměstí svobody v Brně šestnáctimetrovou jedli z Bílovic nad Svitavou, která bude v jihomoravské metropoli plnit funkci oficiálního vánočního stromu. Řekla to Petra Kačírková z Turistického informačního centra, které brněnské Vánoce organizuje. Jedli ojíněnou si jako symbol vánoc vybrali sami Brňané v internetovém hlasování. Strom obdržel od 2663 hlasujících celkem 1750 nominací.

vanoce_strom250

Během příštích dní jedli ozdobí pracovníci brněnských Technických sítí. V plné parádě uvidí strom lidé v pátek 25. listopadu, kdy jej v předvečer první adventní neděle slavnostně rozsvítí brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) společně s opatem Augustiniánského kláštera Lukášem Evženem Martincem.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...