Průvod dobrovolníků - Evropský rok dobrovolnictví vrcholí také v Brně

Brno, 1. listopadu 2011 - Průvod dobrovolníků je vyvrcholením Evropského roku dobrovolnictví, vyhlášeného Radou ministrů EU pro rok 2011.  K výzvě se připojilo celkem 14 měst po celé České republice. Hlavní myšlenkou celé akce je podněcovat a podporovat úsilí pro vytvoření podmínek pro dobrovolnictví a zajištění většího zviditelnění dobrovolných činností.  Jde o vytvoření prostředí příznivého pro dobrovolníky, zlepšení kvality dobrovolných činností a jejich uznávání a zlepšení povědomí o hodnotě a významu dobrovolnictví.

dobrovolnici

„Průvod dobrovolníků z několika desítek brněnských organizací odstartuje v 16 hodin z náměstí Svobody. Společně s hudebníky projde ulicemi centra a dorazí zpět do výchozího bodu, kde jej ukončí masový happening, při kterém půjde o vytvoření co největšího písmena D z dobrovolníků,“ uvedla koordinátorka průvodu Tereza Nádvorníková z Dobrovolnického centrum 67. 

V době od 16:00 – 17:30 hod. budou v infostanu na náměstí zájemci informování o možnostech dobrovolnictví v Brně, ČR či světě.  Bude také možné umístit svůj dobrovolnický počin na velkou maketu zeměkoule a tím tak symbolicky přispět k naplnění hesla ERD „Dobrovolníci mění svět“.

Gestorem Evropského roku dobrovolnictví v České republice je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, které na přípravě aktivit tohoto roku intenzivně spolupracuje také s dalšími resorty.

Průvod dobrovolníků v Brně pořádá: Česká asociace Sport pro všechny, Dobrovolnické centrum 67, Festival Youth for you(th),  IQ Roma servis, o. s., Mladiinfo.cz, Klub českých turistů JMO, Nesehnutí Brno, Ratolest Brno, o. s.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...